Det är alltid lika spännande att sticka iväg för att ha kul med paintball. Men har du aldrig testat det förut, så finns det några bra tips som du kan tänka på. Detta för att du ska kunna hålla dig ”vid liv” lite längre. Samtidigt som du kan skjuta dina ”fiender” och hjälper ditt lag att vinna.

Uppmärksamhet

Något som är jätteviktigt är att inte fastna i ett tunnelseende, utan var uppmärksam på vad som händer på runt om dig. Det kan ju vara så att någon av dina motståndare smyger upp längs flanken och ska anfalla dig.

Rör på dig

Du bör röra på dig runt banan, annars är det jättelätt för motståndarna att de upptäcker dig och de kommer att kunna manövrar runt om dig, för att sedan anfalla. Därför bör du se till att röra dig till platser som gör att du kan hjälpa laget att vinna istället.

Vid förflyttning

Ska du förflytta dig framåt, börja med att skjut mot dina motståndares huvud. När de tar skydd, passar du på att göra din förflyttning.

Ta det lugnt

Det är viktigt att inte förivra dig, utan stanna upp för en liten stund när du har kommit till din nya position. Dels kommer du inte avslöja dig direkt, men dessutom kan du hitta en ny strategi för att komma framåt.

Smyga

En av de viktigaste sakerna inom paintball är att smyga. Då gäller det att kunna smälta in i banans omgivning, röra dig tyst och framför allt ha en taktik som är varierande. Detta gör det svårare för dina motståndare att upptäcka dig.

Håll ihop

Paintball är en laginsats och därför är det viktigt att du inte kör ett eget race och försöker vinna hela spelet på egen hand. För det är så att ensamma mål är mycket lättare att förgöra. Håll ihop med ditt lag och arbeta i ett team.