När det är dags för att bege dig ut i strid i paintball är det viktigt att du skyddar dig så gott det går. Dels för att slippa få färg på dina vanliga kläder som visserligen att tvätta bort, men också se till att skydda ansiktet och händerna. För träffar en färgkula fel så kan det gå riktigt illa. För den kommer i cirka 300 km/h, men efter cirka 20 meter så avtar hastigheten och det känns inte speciellt hårt vid en träff.

Kläder

Det finns speciella kläder just för paintball allt från skjortor och byxor, till hela overaller och speciella huvuddukar. Kläderna kan du få i svart eller med olika kamouflage färger. Annars finns det vanliga kläder som är som vilka andra träningskläder som helst att köpa. Du kan egentligen bara använda egna kläder som du inte är speciellt rädd om, om du hellre skulle vilja göra det.

Skyddsväst

För att vara på den säkra sidan finns det skyddsvästar att köpa och ingår oftast i priset när du ska skjuta paintball på skoj någon gång då och då. Men ska du hålla på med sporten på allvar, kan det vara bra att ha en egen väst. Det finns skyddsvästar av olika typer, du får prova dig fram till vilken du tycker känns bekvämast.

Halsskydd

Det finns olika typer av halsskydd som skyddar din hals från att bli träffad av de hårda plastkulorna.

Övrig skyddsutrustning

Det finns annan typ av skyddsutrustning som du kanske vill ha, som till exempelvis knä- och armbågsskydd. För då kan du slänga dig på marken om du skulle behöva det. Handskar kan också vara ett bra komplement, för de skyddar dig från att skada dig om du faller i backen eller om du skulle bli skjuten med en direktträff på handen. Glöm inte bort att ha bra skor på dig och tänk på att de inte ska vara i allt för starka färger.