Det är en stor fördel att försöka använda sig av en taktik när du ska hålla på med paintball. Detta gör att du kommer blir en i teamet som är värdefull. För det gäller ju se till att röja undan en motståndare i taget och ta sig till mål och då utan att stryka med själv.

Lär känna banan

En mycket bra sak du kan göra innan själva slaget börjar, är att gå banan och bekanta dig med den. För då kan du hitta bra ställen att gömma dig och söka skydd bakom. Samtidigt som du lär dig hur terrängen är och gör att du och ditt team lättare kan avancera i banan.

Kläder

Det du har på dig klädväg är en av de viktigaste sakerna som du bör tänka på. Det gäller inte ha kläder som sticker ut från omgivningen, se därför till att ha skor och kläder som smälter in i terrängen. Detta gör att du har lättare att förflytta dig mer osedd i banan.

Håll koll

Du bör ha hålla koll på var dina teammedlemmar befinner sig under hela slaget. Håll koll på vilka i teamet som är vid din höger- och vänstersida. För det gör det lättare att kunna hålla ihop när ni ska övermanna motståndarna.

Ammunitionen

Du behöver vara uppmärksam på hur mycket ammunition du har i ditt vapen och med dig. För det är lätt att skjuta iväg massor av skott hej vilt, speciellt om du är nybörjare. Det gäller ju att inte ammunitionen tar slut innan slaget är förbi. Skulle du mot förmoda bli utan skott, ta upp de skott som du hittar och använd dem.

Överraska

Ha en taktik att hela tiden överraska dina fiender, försök att komma ihåg banan och håll koll på vart dina motståndare är. Vilket gör det lättare att kunna slå till när de minst anar det. Lura dem genom att skjuta några skott från en plats, för att sedan förflytta dig snabbt till en ny plats och sedan skjuta dem.