När du är nybörjare inom paintball så kan det vara svårt att veta vad du bör tänka på och vilka rörelse du bör göra och så vidare. Här kommer några råd som gör att du kan överleva vid första paintball battle. Det gör att du kan vara med lite längre, istället för att bli skjuten vid första skottet från motståndarna.

Position

Det är väldigt vanligt att du som nybörjare tänker och bekymrar dig om att söka skydd, istället för att du är ett hot emot din motståndare. Om du tar skydd så ser du ingenting och därför kan du inte hjälpa ditt lag. Därför ta en titt på banan innan och försök hitta lämpliga ställen som du kan söka skydd bakom, för att sedan kunna ta ut motståndarna och avancera på banan framåt målet.

Ta en titt

När du väl ligger skyddad, var inte rädd för att sticka fram huvudet för att ta en snabbtitt. För det gäller ju att se vart dina fiender befinner sig. Men underskatta inte din hörsel, försök att ta reda på vart skotten kommer ifrån också. Vilket gör det lättare att kunna sikta in dig på dina motståndare!

Prata med ditt team

Som nybörjare är det lätt att glömma bort att prata med de som är i sitt team. Därför var inte rädd för att be om tips på vart du ska ta vägen och så vidare. Att kommunicera gör att du håller dig längre vid liv.

Försök att sikta

Det är lätt att bara avfyra en massa skott för att hoppas att du ska träffa dina motståndare. Se därför till att ha fri sikt, för att sedan sikta in dig på en av dina motståndare. Det är bättre att ha tålamod, för det kommer löna sig i längden. Samtidigt som du sparar på dina kulor.

Ta det lugnt och gör en sak i taget!